Automata

Legyen hasznára a legmodernebb porszóró technológia:

 • pontos folyamatvezérlés, kiemelkedő elektrosztatika és innovatív kabin- kialakítás
 • tökéletes porszórási feltételek mind az automatikus területen mind az elő- és utánfestő állomásokon
 • gyors színváltás

 

EquifFlow-technológia az intelligens levegővezetéshez

Az elszívási teljesítmény ott koncentrálódik, ahol a legnagyobb szükség van rá, a kabin bejáratánál és kijáratánál. Így nem kerül por az környezetbe és az elő- és utánfestő pontokon optimális munkafeltételek alakulnak ki. Ebből adódik a tökéletes egyensúly, a kézi festés területének erős elszívási teljesítménye és az automatikus terület nyugodt levegőáramlása között.

A Magic Systems működés közben is tiszta marad: a nem vezetőképes műanyag falak és az öntisztuló padló megakadályozzák a porfelhalmozódást.

MagicCompact® EquiFlow®

A MagicCompact EquiFlow kabin szendvicskonstrukcióval készül, így minimális mennyiségű por tapad meg a kabinfalakon. A kabinpadló automatikus letisztítása megakadályozza a por felgyülemlését.

Az innovatív kabin kialakítás kombinációja a legjobb pisztoly technológiával, valamint a rugalmas és sokoldalú OptiCenter egyéggel felülmúlja a legigényesebb elvárásokat is, a porszórási minőség és gyors színváltás tekintetében.

Biztosítja a folyamatos és egyéges porszállítást az elemek minimális kopása mellett. OptiCenter, injektorok, porszivattyúk és visszanyerő berendezés mind tökéletesen egymáshoz alakított rendszerek, így biztosítva az optimális munkafeltételeket.

A magas teljesítőképességű elszívás biztosítja, hogy a MagicCompact rendszer megfelel minden biztonsági követelménynek. A szűrőegységek kitűnnek különös hosszú élettartamukkal, a ciklonok meggyőznek a magas leválasztási aránnyal.

MagicCylinder® EquiFlow®

Az egyedülálló Magic Cylinder kialakítás alacsony porfelhalmozást biztosít és gyors tisztítást a fülkébe való belépés nélkül is. A kerek formának és a nem vezetőképes anyagoknak köszönhetően a Magic Cylinder minimálisra csökkenti a por felhalmozódását a fülkében. Folyamatos és homogén légáramlás a központi területen biztosítja az ideális porfelhordási körülményeket automatikus felületkezeléshez. Erőteljes légáramlás a bejáratnál / kijáratnál – ez megakadályozza, hogy a por kiszökjön a fülkéből és optimális munkakörülményeket teremt a kezelők számára.

A Gema automata porcentrumok a legjobb választás a megbízható termeléshez. Gyors
színváltás, zárt porkör, félautomata tisztítási üzemmód, friss és visszanyert poradagolás.

Emelő vezérléssel
Porközpont
Pisztolyok vezérléssel
Kabin
Ciklon

Központi vezérlés és fénykapu:

Központi vezérlés felelős azért, hogy a pisztolyok ki- és bekapcsolása és az emelők sinus mozgása szinkronban működjön. A központi vezérlés start/stop jelet adnak, ami elindítja a vezérléseket és az emelőket az előre beállított programokkal. Gema CM40 vezérlése a legmodernebb operációs eszköz a porfestésben. Feladata a programok mentése, emelők irányítása, kabin lefúvatás és utószűrő szabályozása. CM40 esetén nincs szükség külön emelő vezérlésre.

Tárgy érzékelő rendszerek

Olyan a kabin bejáratához telepített rendszer mely jelet ad a vezérlésnek, amikor a tárgy elhalad előtte. Emelők mozgatásáért és pisztolyok fújásáért felelnek. Conveyor sebességet folyamatosan érzékelve az emelők akkor kezdenek el mozogni és a pisztolyok fújni mikor a tárgy festési helyzetbe ért.

 • Fotocella: egyszerű igen/nem jelet ad amikor tárgy elhalad előtte. Tárgy elejét és végét határozza meg.
 • Fénykapu: letapogató rendszer mely felismeri a tárgy szélességét és magasságát. A pisztolyokat a legszélesebb ponthoz igazítja mind a két oldalon. Azokat a pisztolyokat aktiválja amik előtt van tárgy, ezzel is csökkentve a porveszteséget.
 • 3D letapogató rendszer: Fénykapuhoz képest képes a tárgy szélességét a pisztolyok előtt meghatározni így az egyes pisztolyokat külön közelebb vagy távolabb mozgatni a tárgytól.

Porközpont:

Portartály

Por adagoláshoz tároló egységre van szükségünk. Legegyszerűbb megoldás egy fluid portartály melynek tetejére injektort csatlakoztatunk és így biztosítjuk a pormennyiséget a pisztolyok számára. A friss és használt por adagolása manuálisan történik, de portartályra tudunk szerelni visszanyerő portömlőt és szint szondát is. Meghatározott számú injektor táplására képes. Színváltás esetén érdemes egy új portartályt használni az időigényes tisztítás miatt.

Porközpont

Por adagolás modernebb fajtája a porcentrum. Ebben az esetben egy kis méretű portartályba érkezik a visszanyert és friss por. Mind a kettő adagolása automatikusan történik. A portartályban szint jelző van beépítve. Színváltáskor a porcentrum fél automata üzemmódban elvégzi a tisztítást és kitisztítja a pisztolyokat és portömlőket. Gyors színváltáshoz elengedhetetlen.

Pisztoly és Vezérlés:

Minden pisztolyhoz tartozik egy vezérlés mely lehet automata vagy manuális. A pisztolyokhoz tartoznak poradagoló egységek. Injektor vagy porpumpa. Gemánál három féle poradagoló egység létezik.

 • IG07 injektor és Vezérlés
 • AP01.1 (applikációs porpumpa) és vezérlés
 • „All-in-one” – injektoros poradagolás és vezérlés egybe építve

Egy porcentrumot egy fajta poradagoló eszközzel lehet szerelni. AP01.1 választása esetén IG07 injektor nem választható.

A vezérléseket külön szekrénybe építve tároljuk. Ezek kezelését lehet egyenként vagy központilag irányítani.

Emelők:

 • Z tengely – függőleges tengely, sinus mozgás
 • X tengely – emelők „ki-be” mozgása, tárgyhoz közelítés. Lehet manuális vagy automata
 • U tengely – emelőkre szerelt pisztolyok külön-külön képesek „ki-be” mozgásra tárgyhoz történő közelítésre

További tengelyek szükségessége egyedi felmérést követően merül fel.

Kabin:

 • Szögletes vagy cilinder
 • Kézi kiállás elöl vagy hátul
 • Emelők száma, fix pisztolyok száma
 • Ciklon
 • Utószűrő

Ciklon:

Passzív egység az elszívó rendszer része de a minőségi porfestéshez elengedhetetlen. Egy szín esetén is érdemes használni mivel a visszanyert portól elválasztja a már használhatatlan nem tölthető részecskéket.

Utószűrő:

Elszívást biztosítja. Teljesítménye a kabin méretétől és nyílások számától, méretétől függ. A megfelelő légáramlás biztosítása a feltététele a biztonsági előírásoknak és a minőségi porfestésnek. A tárgy méretének növekedése növeli az elszívás mértékét.

Ajánlat kérés igényfelmérés:

Szakembereink kidolgozzák az Ön számára megfelelő megoldást, és minden lépést végig kísérnek a tervezéstől az üzembe helyezésig, az esetleges bővítésekig, ha szükséges, akár az újrahasznosításig is.